NOTÍCIES
07/06/2012
Col•legi Badalonès ajuda a la construcció d’un centre de reforç escolar
La iniciativa Lluita adolescent per la Pau! del Col•legi Badalonès ajuda a la construcció d’un centre de reforç escolar a l‘Índia de la mà de l'ONG Laia Foundation. El dimecres, 6 de juny, a les 15.30 hores, Laia Foundation va rebre la donació de 5.000 euros gràcies a la iniciativa Lluita adolescent per la Pau! del Col•legi Badalonès. L’acte va tenir lloc al propi centre escolar (C/ Mossèn Anton Romeu 66-76, Badalona).

Enguany ha estat la novena edició de la campanya Lluita adolescent per la Pau!, per la qual els alumnes de secundària del Col•legi Badalonès presenten projectes solidaris, realitzen una petita selecció per estudiar-los més a fons, i posteriorment, trien quin és el projecte que rebrà l'ajuda econòmica que ells mateixos recapten el dia de Sant Jordi, mitjançant la venda de rosetes solidàries. Els alumnes, ajudats pel seu entorn educatiu, realitzen un exercici de reflexió i sensibilització, i a més, són autors de la fabricació de roses i de la seva venda, fomentant en tot moment el treball en equip.

Aquest 23 d'abril de 2012, els estudiants del Col•legi Badalonès van sortir al carrer per vendre roses solidàries per donar suport a la infància en risc d'exuclusió a l'Índia. De fet, el projecte guanyador d’aquest any ha estat el "Projecte de construcció d’un centre de reforç escolar per estudiants Dàlits" de Laia Foundation. L'objectiu és proporcionar un espai adient per a l’estudi als 100 alumnes de 5 a 16 anys pertanyent a les castes més desafavorides de l’Índia, els dàlits (també anomenats intocables).

La lliçó de solidaritat traspassa fronteres i viatja des de les aules del Col•legi Badalonès fins al sud de l'Índia, on a banda del benefici directe -la construcció del centre de reforç escolars'espera que els estudiants millorin els seus coneixements; que es redueixi el fracàs escolar i que la majoria d’alumnes completin el cicle d’educació obligatòria.

A més, a llarg termini, els estudiants disposaran d’eines per accedir a feines millor remunerades, augmentant les possibilitats per treure les seves famílies del cercle viciós de la pobresa.
 
ARXIU NOTÍCIES
 
FLM
 
FLM
 
FLM
 
FLM
 
FLM
 
FLM
 
FLM
 
FLM
 
FLM
 
FLM
 
FLM
 
FLM
 
FLM
 
FLM
 
FLM
 
FLM
 
FLM
 
FLM
 
FLM
 
FLM
 
FLM
 
FLM
 
FLM
 
FLM
 
FLM
 
FLM
 
FLM
 
FLM
 
FLM
 
FLM
 
Vedanthangal
 
Vedanthangal
 
Vedanthangal
 
Vedanthangal
 
Vedanthangal
 
Vedanthangal
 
Vedanthangal
 
Associació VEDANTHANGAL SANGAM. Carrer Sant Pere, 112, 08911 Badalona (Spain), NIF G65523508. . info@laiafoundation.org