NOTÍCIES
21/02/2014
El meu voluntariat, per Alba Cobos
FLM

Feia anys que buscava un voluntariat però mai trobava ni el moment ni el lloc. Tenia clar que volia que fos de caire educatiu i social i a poder ser, amb dones i infants. Vaig trobar-me amb Laia Foundation gràcies a un amic (amb qui vaig venir la primera vegada). Els projectes em van semblar molt atractius i de seguida em vaig posar en contacte amb ells per sol·licitar el voluntariat.

Vaig fer un voluntariat de llarga estada. Vaig enllaçar el camp de treball de l’agost amb la meva estança en solitari. El camp de treball va ser molt positiu, vaig viure la primera pinzellada de l’Índia i vaig poder compartir moments formidables amb altres voluntaris. Quan vius experiències molt fortes i impactants, trobo que el fet de poder compartir impressions i sentiments amb altra gent, que estan vivint el mateix, és a vegades necessari. Aquest va ser l’aspecte que potser vaig trobar més en falta al principi de la meva experiència en solitari. Tot i així, des d’un primer moment molta gent del poble (sobretot professors i alumnes de Laia Foundation) em van acollir com a part de la seva família i vaig tenir l'oportunitat de conèixer la cultura de primera mà.

De tots els projectes amb que vaig col·laborar amb Laia Foundation destaco la participació als centres de reforç. És motivador observar que el primer dia que hi vas els nens no saben respondre a certes preguntes en anglès i al dia següent, en canvi, si que ho fan. Un altre aspecte a destacar és l’alegria amb la que et reben els nens del centre quan et veuen arribar.

Des que vaig arribar aquí que penso que els nens de l’índia són molt diferents als d’altres llocs: tenen uns somriures i unes mirades de curiositat i felicitat que s’encomanen i et fan sentir molt a gust al seu costat.

Aquí estic aprenent moltes coses que no esperava. En primer lloc, que la vida pot ser molt diferent a la que estava acostumada: els ritmes, les prioritats... Quan vens aquí t’has d’adaptar al seu ritme i viure lentament, de manera intensa i apreciant els petits detalls, com ara un bon menjar o l’olor de gessamí de les flors que les dones es posen als cabells. Recomanaria a tothom aquesta experiència. Veient altres realitats, coneixent noves maneres de fer les coses i veure el món et fa ser més flexible amb tu mateix i amb la gent que et rodeja.

 
Associació VEDANTHANGAL SANGAM. Carrer Sant Pere, 112, 08911 Badalona (Spain), NIF G65523508. . info@laiafoundation.org