NOTÍCIES
09/04/2014
Projecte de microcrèdits Gea XXI
FLM

Laia Foundation a través del programa de microcrèdits Gea XXI dóna suport a grups de dones de la zona de Vedanthangal. Actualment beneficia a més de 300 dones i a les seves corresponents famílies (en total, més de 1.000 persones).

Aquest projecte consisteix en organitzar petits grups de dones amb la finalitat de fomentar l’estalvi i facilitar a la dona l'accés a finançament. Concretament, els objectius que persegueix el programa de microcrèdits són: donar independència a la dona per potenciar el seu paper en els sectors socials i polítics, millorar la gestió financera domèstica que implicarà així una millora en la nutrició, la salut i educació dels infants.

Les dones que hi participen utilitzen el fons de crèdits per diferents projectes com per exemple la creació de petits comerços, invertir en l’educació dels seus fills, compra de vaques, gallines, cabres, etc.

D’aquesta manera, els diners són invertits en crear riquesa.

El programa està funcionant de manera molt positiva i per aquest motiu s’estan incorporant nous grups, d'aquesta manera més famílies en poden sortir beneficiades.

Darrerament, s’han incorporat dos grups de dones de la zona de Chithiraikoodam. Es va celebrar una reunió on van participar les noves beneficiaries, personal de Laia Foundation i el consultor Julius Karunakaran, una persona amb àmplia experiència en microcrèdits que orienta i ajuda a les participants.

 
Associació VEDANTHANGAL SANGAM. Carrer Sant Pere, 112, 08911 Badalona (Spain), NIF G65523508. . info@laiafoundation.org