NOTÍCIES
18/11/2014
La meva experiència a Vedanthangal, per Pepe Gari
FLM

Pepe Gari és el realitzador del curt metratge "Vanakkam - Laia Foundation", que explora el treball de la nostra organització a través dels ulls dels seus beneficiaris i els membres de la fundació. Podeu veure el curt al nostre canal de Youtube: Vanakkam - Laia Foundation

A data de novembre, havent passat uns tres mesos des del dia en que vaig abandonar aquest petit poble de l'Índia anomenat Vedanthangal, el meu record d'aquestes dues intenses setmanes ha anat madurant i prenent forma. A poc a poc, totes aquestes sensacions, sentiments i petits moments que repassava una i altra vegada a l'avió de tornada a Barcelona apareixen ara difuminats i barrejats entre si. Creen una gran imatge que engloba tot el que va passar aquells quinze dies, un record general de forma abstracta que ara guardo amb una barreja de grat i nostàlgia.

Posar els peus en aquest acollidor lloc perdut al sud de l'Índia va ser una experiència esperançadora, entranyable, renovadora i emocionant. Esperançadora perquè vam tenir l'oportunitat de contemplar un projecte en marxa que ja dóna els seus fruits i que promet seguir-ne donant, on el "començar des de zero" ja va tenir lloc uns anys enrere i avui dia problemes com la falta d'educació o salut comencen a veure el seu camí cap a un gran canvi. Entranyable per la quantitat de portes obertes, de professors alegres, de nens contents, de gent disposada a oferir-nos una mica de la seva vida i del seu temps amb un somriure sincer a la cara. Renovadora pel fet de poder apropar-nos i participar d'una cultura i un univers tan ric i diferents com és el d'allà, que aconsegueixen obrir-te una mica més la ment i que permeten portar-te de tornada a casa valors que personalment considero importants i molt humans. I emocionant perquè van ser uns dies en què vam aprendre bastant més del que esperàvem, treballant amb il·lusió i gaudint com nens.

Considero que la gent de Vedanthangal, fins i tot sense ser-ne conscient, ens va fer un regal molt màgic. Ens va recordar que hi ha tota una humanitat enterrada en l'altra cara del món que no veiem, en els petits racons que la gent ha perdut en l'oblit. Perquè, probablement, aquests llocs i aquestes persones que des d'occident de vegades mirem amb cert paternalisme tenen més que ensenyar sobre la vida del que creiem.

 
Associació VEDANTHANGAL SANGAM. Carrer Sant Pere, 112, 08911 Badalona (Spain), NIF G65523508. . info@laiafoundation.org