NOTÍCIES
30/07/2015
Revisió oftalmològica bàsica a Vedanthangal
FLM

Durant el camp de treball de l'any passat vam realitzar un cribratge d'agudesa visual (en base a un protocol establert amb ajuda de doctors i doctores de l'Hospital Germans Trias i Pujol del Servei d'Oftalmologia) als nens de la llar d'infants de Laia Foundation amb bons resultats per tal de detectar possible anomalies reversibles.

L'objectiu final és fer un filtre ampli dels nens que tenen alta probabilitat d'anormalitat en la visió per tal que siguin estudiats posteriorment en una consulta d'oftalmologia amb metges locals.

Aquest any, la Marta (professora de nens de P3-P5) i l'Alberto (estudiant de Medicina) s'han encarregat d'aquesta tasca.

El protocol està constituït per:

- Test de Pigassou amb l'objectiu de classificar els nens en funció del rang d'agudesa visual, ull per ull.

- Test de Hirschberg i Cover-Test amb l'objectiu de identificar, si n'hi ha, tropies o fòries.

Aquesta activitat s'ha dut a terme amb els nens de la llar d'infants de Laia Foundation a la classe UKG, els de 4-5 anys, amb l'ajuda comunicativa de la professora del respectiu grup, la Priya.

Els resultats han estat, del total de la classe de UKG (21 nens i nenes):

- 3 nens han resultat tenir una fòria a l'ull esquerre

- 1 nen ha resultat tenir una agudesa visual 0'35-0'45 a ambdós ulls. Es tracta d'un nen que es distreu amb facilitat i que probablement el resultat sigui per aquest motiu.

Els pares seran informats per tal que si volen, puguin portar als nens a visitar-se a la consulta d'oftalmologia que ens fa un tracte especial.

 
Associació VEDANTHANGAL SANGAM. Carrer Sant Pere, 112, 08911 Badalona (Spain), NIF G65523508. . info@laiafoundation.org