QUI SOM > VEDANTHANGAL
FLM
Vedanthangal

Vedanthangal es troba a l'estat de Tamil Nadu, al districte de Kancheepuram, 80 quilòmetres al sud-oest de Chennai (Madràs), 80 quilòmetres al nord de Pondicherry i 60 quilòmetres al sud-est de la ciutat de Kancheepuram. La localitat consta de 7 aldees, amb una població de 3.780 habitants, el 90% dels quals es dediquen a l'agricultura de subsistència que se centra en l'arròs i el ferratge. També trobem dhal (una mena de llentia) i el cacauet. El bestiar està format per vaques, cabres i búfals femella. El clima és tropical, sense massa canvis entre l'estació calorosa i la freda.

El 70% dels habitants de Vedanthangal pertanyen a la casta més baixa, els Adidravidars o dalits, que són les comunitats més desafavorides de l’Índia. Aquestes famílies no compten amb cap membre dins del mercat de treball organitzat, viuen de feines esporàdiques i una família de 5 persones ha de subsistir amb uns ingressos mensual d’uns 50 euros.

El nord de Tamil Nadu

Tamil Nadu és al cor del sud de l'Índia, amb una població de 62.405.679 persones el 2001. La seva distribució és de predomini rural en un 56%. La població es concentra al baix altiplà, al delta del Kaveri i al voltant de Madràs, la capital, mentre que a les muntanyes és escassa. Tamil Nadu és el bressol de la cultura dravídica, una cultura antiga que es caracteritza per temples (no tan colossals com al nord del país) i les seves elevades gopurams (torres d'entrada) decorades amb tota la paleta dels colors. La cultura dravídica també es caracteritza per les escultures esculpides a les roques i també és molt propi de la zona les músiques evocadores i les complicades danses clàssiques.

 
 
QUI SOM
FLMVEDANTHANGAL
 
Associació VEDANTHANGAL SANGAM. Carrer Sant Pere, 112, 08911 Badalona (Spain), NIF G65523508. . info@laiafoundation.org