PROJECTES
Educació de qualitat per nens en risc d'exclusió
FLM
Projecte innovador per apropar una educació de qualitat a 500 nenes i nens que viuen en zones rurals de l’Índia i es troben en risc d’exclusió. El projecte es porta a terme a través de centres de reforç escolar a cada poble.

Laia Foundation ha adoptat un sistema pedagògic que pretén situar l’estudiant al centre del procés d’aprenentatge. A través de pòsters, targes i jocs, els estudiants tenen l’oportunitat de millorar els seus coneixements de tàmil, anglès i matemàtiques, alhora que passen una bona estona ( http://eureka.aidindia.in/).

Les escoles de reforç funcionen de dilluns a dissabte de 18h a 20h. Els alumnes contribueixen amb 20 Rupies mensuals per assistir-hi, uns 40 cèntims d’euro, que es tradueix en un 20% del pressupost del projecte.

Així mateix, s’ha creat una comunitat educativa liderada per mares i pares que gestionen les aules de reforç o tuition centres.Inclusió financera dels estudiants brillants

Cada any, cap el mes de març, es seleccionen entre 15 i 20 estudiants amb nota superior al 70%. Laia Foundation ajuda aquests estudiants a obrir comptes d’estalvi a entitats bancàries properes i es demana als pares i als mateixos alumnes que dipositin un mínim de 50 Rúpies mensuals i que no utilitzin els diners fins que els alumnes accedeixin a l’educació superior. Al cap d’un any, es revisen les llibretes d’estalvi i Laia Foundation iguala la quantitat estalviada amb un màxim de 300 Rúpies (5 euros). 
Associació VEDANTHANGAL SANGAM. Carrer Sant Pere, 112, 08911 Badalona (Spain), NIF G65523508. . info@laiafoundation.org