NOTÍCIES
04/10/2013
Projecte conjunt de Siramamy i Laia Foundation
FLM
Siramamy és un col•lectiu que té com a objectiu generar ingressos per invertir-los en projectes socials. A través de l’artesania i línia tèxtil, creen oportunitats laborals per dones en situació precària i els beneficis que obtenen venent les peces de roba i artesania són destinats a projectes socials.

Els productes que ofereix Siramamy són produïts per diferents grups de dones de diferents indrets com Perú, Cambodja, Barcelona, Madagascar o l’Índia. A través de Laia Foundation, Siramamy dóna treball a un grup de dones de Vedanthangal. Aquestes tenen nocions de costura i disposen de màquina de cosir a casa. A través d’aquesta oportunitat laboral, no tant sols s’ajuda a les dones i les famílies a nivell econòmic sinó que a més, les dones aprenen a organitzar-se i guanyen independència.

Siramamy va proposar diferents models de vestits, samarretes, faldilles i pantalons per que els cosissin un petit grup de dones format per la Manjula, la Nalini i la Kasthuri. Laia Foundation va anar a comprar teles de cotó de diferents colors i les va entregar a les dones per que poguessin començar a cosir. Les dones s’autogestionen, s’encarreguen de repartir-se els models i s’ajuden quan tenen dubtes respecte l’elaboració de les peces de roba. De totes maneres, ha estat necessària la supervisió contínua dels voluntaris de Laia Foundation. Donat que els vestits europeus són totalment diferents als de l’Índia, alguns models els ha resultat difícil de cosir doncs no acabaven d’imaginar-se com quedarien posats. Tot i així, amb paciència i amb moltes ganes, han pogut realitzar gairebé tots els models proposats. Acabada la feina, la Manjula, la Nalini i la Kasthuri han quedat molt contentes i satisfetes ensenyant els vestits que han cosit cadascuna.

Les dones cusen de cada model dos peces de roba, una per quedar-se elles per repetir els models de cara a futures produccions i una altre, s’envia a Barcelona per tal que Siramamy els pugui vendre-les als mercats solidaris que organitzen. Des de Laia Foundation, esperem que els vestits tinguin èxit i el projecte continuï avançant!
 
Associació VEDANTHANGAL SANGAM. Carrer Sant Pere, 112, 08911 Badalona (Spain), NIF G65523508. . info@laiafoundation.org